Synthetisch DNA

SelectaDNA is een preventiemiddel wat door COTHEDO veelvuldig wordt ingezet in de strijd tegen diefstal bij zowel particulieren als bedrijven. De strategie is gebaseerd op het principe van geloofwaardige afschrikking door middel van borden en stickers. Daarnaast zorgen gebruikers, de politie en media er voortdurend voor dat daders gewezen worden op de toepassing van SelectaDNA.  Met SelectaDNA kunt u uw waardevolle bezittingen voorzien van een unieke, vrijwel niet te verwijderen markering en aan u zelf koppelen. Deze markering kan door de Politie eenvoudig met een UV-lamp worden gevonden. Hierdoor kunt u eenvoudig aantonen dat het úw bezit is. Daarbij levert het bezit van dergelijk gemarkeerde voorwerpen voor een dief en/of heler een groter risico op.

De SDNA Home Kit is ontwikkeld voor particulieren. Markeert en beveiligt ruim 50 items. Geschikt voor al uw waardevolle spullen in en om het huis en uw auto, caravan of boot. Maar ook sieraden, kunst, meubels, elektronica, gereedschap en nog veel meer. De Home Kit bestaat uit:

* Uitgebreide gebruiksaanwijzing

* 1 container SelectaDNA met uw eigen unieke DNA-code en Microdots.

* 2 applicators (wattenstaafjes)

* 10 raamstickers | 15 vinlystickers voor items

* 5 jaar gratis Database registratie1

* Onbeperkt wijzigingen doorvoeren in Database voor 5 jaar

* 1 UV Sleutelhanger

De markeringsvloeistof bestaat uit 4 componenten:

* een transparant opdrogende lak

* een onder UV-licht oplichtende stof

* microdots

* en een unieke synthetische DNA-Code

De aangebrachte markering is met het blote oog nauwelijks waarneembaar, maar deze licht blauw op onder UV-licht. Naast het synthetisch DNA bevat de markeringsvloeistof duizenden microdots. Dit zijn zeer kleine kunststof schijfjes waarop met een laser een unieke code is aangebracht. Microdots kunnen met een kleine microscoop worden uitgelezen. Aan de hand van deze code of een DNA analyse in een forensisch laboratorium kan de Politie via de database de geregistreerde eigenaar van een aangetroffen voorwerp opsporen.

Database

Registratie in de online database is voor 5 jaar bij de prijs inbegrepen. Na deze periode behoudt u met een kleine bijdrage de mogelijkheid tot het doorvoeren van wijzigingen. Dit is niet verplicht en de gegevens blijven ook na deze 5 jaar behouden voor opsporing door de Politie. Om u te registreren gaat u naar www.sdna.nl en vervolgens kiest u Database Houdt hierbij uw SelectaDNA vloeistof bij de hand, de code op de sticker heeft u nodig. Kies vervolgens registreren en vul uw gegevens in om u aan te melden als klant. Dit is zeer belangrijk. De politie zal deze database gebruiken indien voorwerpen met selectaDNA aangetroffen worden. Indien u geen internet tot uw beschikking heeft, kunt u de bijgeleverde registratiekaart gebruiken. Houd uw gegevens actueel. Indien u een gemarkeerd voorwerp verkoopt of niet langer in uw bezit heeft registreert u dit n de database waarbij u het voorwerp omschrijft en de verkoopdatum aangeeft. Eventueel kunt u de gegevens van de nieuwe eigenaar hierbij vermelden.

Wilt u meer weten over Synthethisch DNA? Neem contact met ons op.